Hvorfor skal du velge Helsepilotene?

Helhetlig og tverrfaglig helsekompetanse

De aller fleste som kontakter oss for å få hjelp gjør det fordi de har et problem med smerter i ryggen eller nakken. Noen ganger har smertene oppstått akutt etter et løft eller av andre konkrete årsaker. Som regel så ser vi at folk har gått i lang tid med en problemstilling som ikke er blitt gjort noe med, og hvor det er vanskelig å identifisere årsaken til smertene.
Mennesker med erfaring fra forskjellige typer behandling forteller ofte at de får forskjellige forklaringer på smertene fra de forskjellige faggruppene. Kiropraktorene sier ofte at det er «låsninger» eller en «skive som er sklidd ut», fysioterapeutene sier det er «muskulært» og legen gir betennelsesdempende og smertestillende medisiner. Hva skal man tro på, og hvilken behandling bør man velge?

Rygg- og nakkesmerter kan ha utallige årsaker, og det er derfor man får sprikende forklaringer på smertene. Alle behandlere prøver å forklare problemet ut i fra sitt ståsted og sitt eget faggrunnlag.

Hos Helsepilotene så ønsker vi å identifisere den reelle årsaken til smertene og problemene folk kommer med. Vi ser at rygg- og nakkesmerter stort sett er et sammensatt problem. Sjelden er det bare muskulært, eller bare en låsning, eller bare stress, eller bare noe annet. Som regel så er det en kombinasjon av flere faktorer. Disse faktorene inkluderer muskulatur og ledd samt fysiske og mentale belastninger. Og i enkelte sammenhenger også en bakenforliggende sykdomsprosess.

Problemer i ledd og muskulatur samt de fysiske belastningene på jobb, eller privat, er noe de fleste kjenner seg igjen i og lett greier å identifisere selv. Det som er vanskeligere for folk å innrømme er hvordan de mentale påkjenningene i hverdagen påvirker rygg- og nakkeplagene. Det kan da være for eksempel; jobbstress, konflikter på arbeidsplassen, angst, utmattelse, depresjon, søvnproblemer, ensomhet, gamle psykiske traumer, manglende jobbmestring eller manglende mestring av en familiesituasjon.

Vi har hos Helsepilotene ansatt kiropraktorer, psykolog og massør i dag. Vi venter på en klinisk ernæringsfysiolog og en lege som starter så fort det er anledning, og vi skal starte opp treningsgrupper med en fysioterapeut i løpet av høsten.

All denne tunge fagkompetansen er nødvendig for å finne årsak til smerter og problemer i rygg og nakke. Vi har ingen tro på at en enkelt fagperson kan finne årsak til et komplekst rygg og nakkeproblem alene. Derfor velger vi å jobbe tverrfaglig.

Legg igjen kommentar

*